CITYTOCITY CABARET zasniva se na modelu plesnog kabareta kojega je prije dvije godine uspješno razvila organizacija gDA i to kao mjesečni program u prostoru bivšeg društvenog doma u predjelu Greenwich Borough Halls gdje je smješten gDA. Ovaj program omogućuje mjesto susreta raznih sudionika u bogatom programu plesnih programa i radionica te šire profesionalne plesne scene u samom Londonu, ali i publici pruža mogućnost da razvijaju svoje senzibilitete za razne plesne ekspresije bez obzira da li je osoba vjerni pobornik plesnih predstava ili novak.

City to city slikaTrajanje projekta:

2010-2012.

Vodeći partner:

Greenwich Dance Agency, UK

Suorganizatori: 
Hrvatski institut za pokret i ples, HR
Heteropodi Limited, BG
Full House Promotion, EL

Info:
www.citytocitycabaret.eu
www.greenwichdance.org.uk
www.danceincroatia.com
www.fullhousepromotion.gr
Model  gDA kabareta  iskorišten je kao alatka za razvoj razmjene između organizacija:  HIPP, Full House Promotion i Heteropodi upravo zato da se uvede novi sadržaj u plesni razvoj domicilnih scena iako prilagođen individualnim kontekstima, a svim partnerima pruža mogućnost da istraže raznolikost u značaju i značenju pojmova i aktivnosti u području suvremenog plesa unutar šireg društvenog konteksta različitih Europljana, te da ova saznanja podijele međusobno. 

Važno je istražiti kulturni značaj plesa na Europskoj razini, jer kako se povećava trans-nacionalna mobilnost, europsko će društvo ostvariti jaču koheziju.

CITYTOCITY CABARET pruža plesnu razglednicu odnosa koji pridonose takvoj  plesnoj  sceni i to u trenutku kada je ova scena još uvijek dosta raznolika.

Projekt ćemo dokumentirati pismenim putem kao i video zapisom, tako da se dijalog o uočenim raznolikostima kao i rezultatima projekta samoga ostane kao svjedočanstvo budućim generacijama. Nadamo se će upravo takav dokument predstavljati trajnu vrijednost projekta.   

CILJEVI PROJEKTA:
  • Predstaviti kroz različite perspektive europsku plesnu scenu koja se stalno transformira;
  • Slaviti kvalitetu i kulturne raznolikosti Europske plesne zajednice;
  • Kontekstualizirati raznolike uloge koje ples ima danas u Europskom društvu: odgojno-obrazovna, rekreativna, način druženja i kao umjetnički izričaj;  
  • Pružiti nove mogućnosti za razvoj novih radova kao i za nastupe za otprilike 150 umjetnika koji će kroz ovaj projekt djelovati kako u vlastitim zemljama tako i u međunarodnom kontekstu, a suradnja će uključiti i 200-tinjak plesača amatera; 
  • Osigurati plesnim organizatorima i umjetnicima mogućnost za međunarodne kulturne razmjene; 
  • Osigurati prostor susreta za profesionalne plesne umjetnicke I širu publike u četiri grada; 
  • Omogućiti visokokvalitetno kreativno iskustvo za oko 100 osoba bez obzira na njihovo plesačko iskustvo; 
  • Razviti društveno slojevitu publiku za suvremeni ples